Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sok pomarańczowy 1/2 litra
cukier do smaku
poncz 1/2 szklanki
dżem wg uznania
wiórki kokosowe 3-4 łyżki
galaretka agrestowa 1 opakowanie
Polewa: do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto

Z jajek, mąki, cukru i proszku do pieczenia upiec biszkopt. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia. Odlać 1/2 szklanki soku i resztę zagotować. W odlanym soku rozprowadzić budyń z 3 łyżkami cukru i dodać do gotującego się soku. Przygotowany budyń zostawić do przestygnięcia. Upieczony i wystudzony biszkopt nasączyć ponczem. Następnie posmarować dżemem i wyłożyć ciepły budyń. Tężejącą galaretkę wymieszać z wiórkami i wyłożyć ją na zimny budyń. Całość można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak