Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
mąka pszenna wg uznania
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mleko 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Z jajek, mąki ziemniaczanej, mąki pszennej, mleka i cukru waniliowego przygotować ciasto. Mąki dodać tyle, by powstała gęsta masa. Przygotowane jabłka moczyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron. Można oprószyć cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak