Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki w majonezie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
majonez 2-3 łyżki
rzodkiewka 2 sztuki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki w majonezie

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać. Z jajek delikatnie wycinać kształty koszyczków. Dowolnie udekorować. Majonez doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz. Rzodkiewkę umyć i drobno pokroić. Szczypiorek umyć, osączyć i drobno posiekać. Majonez obsypać szczypiorkiem i rzodkiewką. W tak przygotowanym majonezie ustawić koszyczki z jajek. Jajka można oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 14.09.2011 12:42
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak