Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami i dynią wg Heni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
ryż 1,5 szkl
czosnek 2 ząbki
dynia 30 dag oczyszczonej
bulion drobiowy 3 szkl
cukier, sól, pieprz mielony
masło extra 0,5 kostki
papryka zielona po 1 szt
papryka czerwona po 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami i dynią wg Heni

Cebulę i czosnek drobno pokroić.W garnku rozgrzać 2 łyżki masła i zeszklić na nim cebulę i czosnek.Dodać ryż i przesmażyć go aż się zeszkli. Wlać 1 szklankę bulionu.Na łyżce masła obsmażyć pokrojone w kosteczkę dynię i papryki.Dołożyć do ryżu razem z pokrojoną w kosteczkę i usmażoną piersią.wlać resztę bulionu i gotować aż się wchłonie.Na koniec dodać resztę masła.Doprawić wg smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:17
Dobre jedzenie.
adam1f 14.12.2012 00:34
dobre
smakowita 15.09.2011 10:39
same smakowitości i w najbliższym czasie muszę upichcić to danie
patusia 13.09.2011 23:13
Pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak