Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cukiniowo- szpinakowy z bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
szpinak 2 garści
cebula 1 szt
czosnek 1-2 ząbki
cukier 1 łyżeczka
pieprz
sos sojowy
bazylia
śmietana 18 proc 3/4 szklanki
bulion 1 kostka
oliwa kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cukiniowo- szpinakowy z bazylią

Cukinie dokładnie myjemy- odcinamy końcówki, a następnie kroimy w półtalarki.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek i cukinię, a takżę porwane liście szpinaku- wszystko podsmażamy kilka minut.
Całość zalewamy wodą nieco ponad powierzchnię warzyw- dodajemy kostki rosołowe, łyżeczkę cukru i gotujemy około 10 minut.
Następnie zupę miksujemy, przyprawiamy i zabielamy śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 03.11.2013 19:14
zupka w moich smakach :)
m1monika 30.08.2012 11:26
super!!!
mic 04.06.2012 15:51
wygladem zacheca
rjustysia 08.03.2012 12:42
Pięknie się prezentuje, taki zielony :)
hastalavista 09.02.2012 16:05
smacznie i zdrowo :)
MAR3STA 24.01.2012 17:09
fajny
MAR3STA 24.01.2012 17:09
fajny
barbara11561 30.09.2011 09:44
nie jadłam takiego
magical66 16.09.2011 08:45
fajny przepis
Gosia32
Gosia32 15.09.2011 10:44
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak