Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
mąka 1 łyżka
pomidory 400 g
cukier 1 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
natka pietruszki
sól, pieprz dag

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany

filety pokroić na kawałki żaroodporne naczynie wyłożyć pomidorami pokrojonymi w plastry posiekaną natką cukrem solą i pieprzem na to ułożyć filety polać olejem wymieszanym z mąką i papryką zapiekać ok 20 minut w temp 180*c podawac ze ziemniakami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak