Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1/4 sztuki
papryka mielona 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
boczek 70 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z papryką

Boczek surowy(najlepiej w pasku)umyć i dokładnie osuszyć z wody ,czubkiem ostrego noża naciąć w kilku miejscach .
Paprykę zmiksować na pastę i wymieszać z papryką mieloną,solą i pieprzem,pastą natrzeć boczek i zostawić w lodówce na noc .Przyprawiony boczek obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron ,podlać 1/2 szklanki wody,przykryć i udusić do miękkości .
W trakcie duszenia woda się wygotuje i wytopi z boczku zbędny tłuszcz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak