Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nereczki z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 50 dag
papryka czerwona 2 szt
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
kostka warzywna 1 szt
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nereczki z papryką

nerki moczymy, a potem przekrawamy na pół i wycinamy środki, gotujemy w osolonej wodzie około 20 minut, w tym czasie na oleju dusimy pokrojoną cebulę i paprykę razem z kostką warzywną.
Ugotowane nerki nieco studzimy, tak , abyśmy mogli je pokroić w paski, obtaczamy w mące i dodajemy do papryki, mieszamy, z mąki wytworzy się pyszny sosik, podlewamy wodą, w zaleznosci ile chcemy sosu, posypujemy piperzem i majerankiem, dusimy około 10 minut.
Możemy podawac z ryżem lub kaszą jęczmienną, albo po prostu zjeść z chlebem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.09.2011 19:33
dziś jak byłem w sklepie stałem nad nerkami i zastanawiałem się co by tu z nimi zrobić jakbym kupił. Niestety kupiłem żeberka, ale z tym przepisem nerki na pewno będą następnym razem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak