Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów i młodych ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 20 dag
włoszczyzna 25 dag
kminek 1/2 dag
woda 1 3/4 l
sól 5 g
ziemniaki 25 dag
por 20 dag
masło3 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów i młodych ziemniaków

Z kości,warzyw i kminku ugotować wywar,osolić.Przecedzić,ugotować w nim pokrojone w kostki ziemniaki,a gdy będą półmiękkie,włożyć pokrojone pory i 2 dag masła.Do gotowanej zupy dodać resztę surowego tłuszczu.Podawać z grzankami.Dodać kminku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak