Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy rosół

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
woda 3 litry
marchewki 5 sztuk
seler
pietruszka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
por
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy rosół

Do garnka wlewamy wodę. Gdy jest już ciepła wkładamy porcję rosołową. Gotujemy ok. 10 minut. Wówczas dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchewkę, obraną pietruszkę i seler. Por natomiast kroimy w krążki. Dodajemy też posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy wszystkie składniki ok. 30 minut na małym ogniu tak, żeby marchewka zmiękła. W trakcie dodajemy kostkę rosołową i pieprz do smaku. Ja wyciągam także ugotowaną porcję rosołową, którą obieram z mięska i wkładam do rosołku. Podajemy z makaronem - nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 18.04.2012 11:55
najlepszy taki rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak