Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Znakomita grochowa z pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 25 dag
pęczak 8 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1 1/4 l
czosnek 1-2 ząbek
sól 5 g
majeranek 5 g
słoninna 4 g
boczek 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Znakomita grochowa z pęczakiem

Groch i pęczak opłukać.Namoczyć w zimnej,przegotowanej wodzie i osobno ugotować.Ugotować wywar z kości i włoszczyzny.Przetrzeć groch,połączyć z przecedzonym wywarem,doprawić do smaku czosnkiem,solą i majerankiem,dodać pęczak,okrasić słoniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 13.11.2011 13:44
wow

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak