Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
woda 3 szklanki
cukier 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z agrestu

Agrest obieramy z szypułek i myjemy. Do słoików wkładamy agrest tak, żeby zostało ok. 4 cm wolnego miejsca u góry. W garnku zagotowujemy syrop z wody i cukru. Gorącym syropem zalewamy słoiki do pełna. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy z wody i odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.09.2011 12:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak