Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki nadziewane grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
grzyby suszone 5 dkg
cebula 1 szt
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
majeranek 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
parmezan starty 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki nadziewane grzybami

Na rozgrzanym tłuszczu szklimy drobno pokrojoną cebulę,dodajemy oczyszczone i drobno pokrojone grzyby mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem,majerankiem i dusimy bez przykrycia.Ziemniaki gotujemy w mundurkach studzimy kroimy wzdłuż i wydrążamy środki.Część środków rozgniatamy i dajemy do lekko wystudzonego farszu,wbijamy całe jajka mieszamy i nakładamy do ziemniaków.Układamy na blasze na każdym układamy troszkę śmietany wymieszanej z żółtym serem,posypujemy bułką tartą z suszonym czosnkiem.Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 09.10.2011 13:33
a pieczarki zamiast suszonych, ja tak spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak