Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 2 sztuki
mleko 400 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na pierogi

Mąkę przesiać przez sito, zrobić w niej zagłębienie i wbić jaja. Dodać mleko i posolić. Wymieszać składniki, zagarniając nożem małe partie mąki, aż do całkowitego połączenia się ich, po czym wyrobić ręką. Ciasto powinno być gładkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 07.08.2013 17:49
Moja mama robi podobne ciasto tylko miesza mleko z wodą. Wychodzą pyszne pierożki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak