Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie zapiekane plasterki ziemniaków ze smażonym łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 2 kawałki
ziemniaki 10
śmietana 12% 0,5 litra
sól
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie zapiekane plasterki ziemniaków ze smażonym łososiem

Łososia podsmażamy na złocisty kolor ze wszystkich stron, po czym wrzucamy do piekarnika na ok. 10 minut w 150 stopniach, by doszedł.
Ziemniaki na małe ucieramy na małe talarki, wrzucamy do żaroodpornego naczynia, zalewamy śmietaną z solą i pieprzem i pieczemy przez ok 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Podajemy ze świeżą sałata i dressingiem z white wine i oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 19.09.2011 09:02
dobre
pioge7 19.09.2011 09:02
dobre
aguus 13.09.2011 14:52
Wyśmienita propozycja.... Zwłaszcza, że uwielbiam łososia:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak