Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe muffiny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 250 gram
śmietana 5 łyżka
białka jajek 2 sztuka
mąka 120 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
biała czekolada 100 gram
migdały 150 gram
maślanka 75 ml
wiórki kokosowe 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe muffiny

Rozgrzewamy piekarnik do 200C. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.

Do miski wkładamy zmielony twaróg, śmietanę, białka i dobrze mieszamy. Odstawiamy na chwilę na bok. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, proszek, migdały, wiórki kokosowe i pokrojoną na mniejsze kosteczki czekoladę. Wsypujemy mieszankę suchych składników do mokrych, dodajemy maślankę i mieszamy tylko do połączenia składników. Łyżką nakładamy do papilotek. Pieczemy 30-35 min, aż babeczki się zarumienią.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 17.09.2011 12:36
ciekawie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak