knedle z bułki tartej

knedle z bułki tartej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tarta bułka

    25 dag
  • mleko

    2 szklanki
  • masło

    4 dag
  • jajka

    4
  • mąka

    12 dag
  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę tartą zrumienić na jasnozłoty kolor następnie zalać mlekiem. Gdy bułka wchłonie mleko dodać stopione masło i żółtka. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać pianę z białek, mąkę. Formować małe kuleczki. Gotować pod przykryciem ok. 10 minut. Podawać zamiast ziemniaczków.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat