Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z buraczkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
buraki czerwone 20 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
majeranek 1 łyżeczka
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat wedlug uznania
olej do smażenia
kajzerka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z buraczkami

Buraczki(2szt)zetrzeć na tarce jarzynowej,cebulę drobno posiekać,a czosnek przecisnąć przez praskę dodać to do mięsa mielonego razem z jajkiem ,namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką oraz majerankiem,pieprzem i jarzynką (ewentualnie można dosolić),wyrobić gładką mięsną masę .
Z miesa uformować małe kotlety,każdego obtoczyć w bułce tartej i usmażyć w dość głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 15.09.2012 21:12
pyszne kotleciki
Misiek1 13.09.2011 14:57
Pomysł ciekawy, a i kotleciki smacznie wyglądają:)
gosia47-47 13.09.2011 09:09
uwielbiam
pioge7 13.09.2011 08:49
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak