Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rzepa z sosem estargonowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepa 500 gram
masło 50 gram
musztarda 1 łyżka
tłusta śmietana 3/4 szklanka
sól do smaku
estragon 2 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: rzepa z sosem estargonowym

Rzepę kroimy na dosyć grube plastry, gotujemy w osolonej wodzie az zmięknie. Odcedzamy. W garnku rozpuszczamy masło dodajemy musztardę, śmietanę, estargon, doprawiamy. Dorzucamy rzepę, zagotowujemy, podajemy na ciepło. Możemy podawac do ziemniaków i kotletów schabowych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 13.01.2012 23:28
takiej nie jadłam, a rzepę lubię jako starta surówka..
dasada1 08.09.2010 11:32
fajne
mundek1011 05.09.2010 21:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak