Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa ze śmiataną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko 2 szt
ogórki kiszone 5 szt
marchewka 1 szt
ziemniak 3 szt
śmietana 12% 3/4 szklanki
pietruszka kawałek
seler kawałek
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
koperek posiekany do smaku
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa ze śmiataną

1. Udka gotujemy w ok 2 litrach wody. Dodajemy przyprawy.
2. Dodajemy warzywa (marchewka utarta, ziemniaki w kostkę, seler i pietruszka mogą być większe kawałki)
3. Ogórki ucieramy na tartce, dodajemy do zupy.
4. Cebulę posiekać i podsmażyć na patelce na złocisto. Dodać do zupy.
5. przygotować zaklepkę ze śmietany, mąki i paru łyżek wody. Dodać do reszty i gotować jeszcze 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anilewe13
anilewe13 21.01.2015 20:55
pyszna zupka
lara 11.05.2014 20:05
pyszna klasyka
olkaaa 14.04.2012 10:48
muszę spróbować
Rybciia 23.02.2012 22:51
moja też
berys18 15.02.2012 13:40
moja ulubiona zupa
Dorian 23.12.2011 08:34
uwielbiam zupki
Robert10 08.12.2011 09:32
bardzo lubimy
m1monika 16.09.2011 11:59
pyszne;)
treonina 12.09.2011 22:38
kiedyś nie lubiłam zupy ogórkowej - teraz ją uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak