Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka śliwkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwka węgierska 50 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier
sok z cytryny do smaku
śmietana kremówka 200 ml
cukier puder 1 łyżeczka
winogrona 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka śliwkowa

Wcześniej umyte i przygotowane śliwki wrzucić do 3/4 litra wody, zagotować. Powstały z tego kompot przetrzeć przez sito, doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny, dodać rozpuszczoną żelatynę. Nałożyć do pucharów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak