Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa wedzonka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości dowolna ilosc
sól do solanki
czosnek ząbki 3-5 zabki
Liść laurowy suszony Prymat 3-5 listki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziarenka
Pieprz ziołowy mielony Prymat pol lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: domowa wedzonka

mieso pluczemy. do przegotowanej chlodnej wody sypiemy tyle soli,mieszamy,az surowe jajko-cale w skorupce,bedzie wyplywalo na wierzch.Pozostale skladniki ucieramy razem w mozdziezu i dodajemy do wody z sola.Wkladamy teeraz mieso i przysiskamy deseczka.Pozostawiamy tak w ciemnym i zimnym miejscu,moze byc lodowka,na okolo 5-7 dni.po czym wyjmujemy,osaczamy i albo pieczemy na blaszce w piekarniku albo wedzimy w domowej wedzarce.Przed wlozeniem do wedzarki nalezy mieso wlozyc w specjalna siatke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak