Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka maślana zapieczona :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 ząbki czosnku,2 łyżki pokrojonej natki pietruszki,sól do smaku
bagietka 1
masło 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka maślana zapieczona :

Rozetrzeć z solą ( na miazgę) czosnek . Zrobić pastę z masła, serka topionego , czosnku i natki pietruszki i doprawić do smaku solą jeśli trzeba .
Bagietkę ponacinać tak by się nie rozpadła .W nacięcia włożyć po łyżeczce pasty maślano-serowej . Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego do 200 * C piekarnika . Zapiekać 20 minut ( po 15 minutach rozchylić folię )
Podawać w towarzystwie sałat, pomidorów lub grillowanych mięs .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 14.03.2012 07:53
super
Aleksandra45 11.12.2010 10:33
piękne zdjęcie, na pewno świetnie smakuje
polly66 02.11.2010 07:15
chyba zaraz zrobię na śniadanko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak