Bagietka maślana zapieczona :

Bagietka maślana zapieczona :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 ząbki czosnku,2 łyżki pokrojonej natki pietruszki,sól do smaku

  • bagietka

    1
  • masło

    0,5 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Rozetrzeć z solą ( na miazgę) czosnek . Zrobić pastę z masła, serka topionego , czosnku i natki pietruszki i doprawić do smaku solą jeśli trzeba .
Bagietkę ponacinać tak by się nie rozpadła .W nacięcia włożyć po łyżeczce pasty maślano-serowej . Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i wstawić do nagrzanego do 200 * C piekarnika . Zapiekać 20 minut ( po 15 minutach rozchylić folię )
Podawać w towarzystwie sałat, pomidorów lub grillowanych mięs .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

14.03.2012 07:53
super

Aleksandra45

11.12.2010 10:33
piękne zdjęcie, na pewno świetnie smakuje

polly66

02.11.2010 07:15
chyba zaraz zrobię na śniadanko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat