Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z parówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mięso mielone 50 dag
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
parówki cienkie 3-4 sztuki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion ok 1 litra
ryż ugotowany 2-3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z parówką

Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryz, jajka, pokrojoną drobno cebulę zarobić masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Kapustę oczyścić, wyciąć głąba i zanurzyć we wrzątku. Obierać kolejno zblanszowane liście, ściąć zgrubienie na liściu i nakładać farsz. Z parówek zdjąć osłonki i podzielić na połowy lub 3 części. Układać na farszu. Zwijać gołąbki. Układać w garnku. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Wyjąć gołąbki. Do bulionu dodać koncentrat pomidorowy. Zagęścić mąką rozprowadzoną w wodzie. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę przygotowanym sosem polać gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 05.02.2012 15:02
Ciekawe gołąbki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak