Ryba w cieście w pomidorowej zalewie :

Ryba w cieście w pomidorowej zalewie :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 szklanki wody,¾ szklanki octu,4 łyżeczki przecieru pomidorowego

  • 4 płaskie łyżeczki cukru,½ łyżeczki mielonego pieprzu,3 liście laurowe,4 ziela angielskie

  • korniszony

    2 małe
  • papryka zielona

    0,25 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka, papryki w paseczki. Wodę , ocet, cukier , liście laurowe , ziela angielskie , pieprz – zagotować. Wrzucić cebulę , papryki i przecier .Gotować 3 minuty .Rybę ułożyć w naczyniu które można szczelnie przykryć . Zalać gorąca zalewą z warzywami dodając pokrojonego w plasterki korniszona i patisony . Ostudzić . Przykryć . Wstawić na 304 dni do lodówki .Podawać odsączoną z zalewy z dodatkiem warzyw z marynaty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

29.10.2011 09:54
ciekawe

iknkirke

11.10.2011 09:02
fajne

AGNIESZKA144

21.04.2011 18:19
fajne

barbara11561

18.03.2011 09:02
Dobre

wedith1

13.07.2010 13:20
Super! Ten przepis chcę wypróbować:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat