Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 7 sztuk
pieczarki 7-98 sztuk
cienka kiełbasa ok 25 dag
żółty ser ok 5 dag
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z patelni

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Pokroić w plastry. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki razem z kiełbasą. Na patelni rozgrzać mocno olej. Dodać ziemniaki i drobno pokrojoną cebulę. Przesmażyć. Z patelni zdjąć ziemniaki i włożyć pieczarki i kiełbasę. Przesmażyć. Dodać ziemniaki i wymieszać. Smażyć, aż do momentu, gdy ziemniaki zrobią się chrupkie. Przełożyć na talerz. Gorące posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 24.11.2011 08:07
super
kriso 15.09.2011 17:39
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak