Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w różowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
majonez 4 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
barszcz czerwony 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w różowym sosie

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Następnie oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na półmisku. Do śmietany dodać łyżkę barszczu w proszku i dokładnie rozmieszać, aż barszcz się rozpuści. Dodać do majonezu i dokładnie wymieszać. Przygotowanym sosem polać ułożone na półmisku jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak