Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa na ciasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
woda 3 łyżki
cukier puder 1 szklanka
kakao 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa na ciasta

W rondelku rozpuszczamy margarynę na małym ogniu. Następnie dodajemy cukier puder, kakao i wodę. Mieszamy tak długo, aż masa zrobi się jednolita i się zagotuje. Gotujemy krótką chwilę. Następnie zestawiamy z ognia i czekamy, aż przestygnie. Po ok. 20 minutach polewa jest gotowa do wylania na wierzch ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 09.03.2012 15:44
tez taką robie pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak