Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki do obiadu

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 6 sztuk
ziele angielskie 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
margaryna 3 lyżki
mąka 2 łyżki
sól szczypta
pieprz do smaku
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztukai

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki do obiadu

Buraki należy zalać wodą, następnie dodajemy czosnkek, ziarenka ziela angielskiego i pieprz, liśćie laurowe

Buraczki następnie gotujemy do miękkości . Gy już ostygnią buraki należy je zetrzeć ś na tartce o dużych oczkach.

W dalszej kolejności musimy na patelni rozgrzać masło i dodajemy mąkę, moze dojść do sytuacji że mąka mocno się zbryl będzie to oznaczało że mamy za mało tłuszczu więc można dodać jeszcze troszkę masła czy margaryny.

NA koniec przekładamy buraki do na patelnie i wszytsko ze sobą dobrze,0 dokładnie mieszamy,


Do smaku doprawiamy szczypta soli, cukrem.

Dobre do obiadu!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 21.11.2012 20:41
ciekawe jeszcze nie jadłam buraków tak przygotowanych
Kasia36 21.11.2012 20:41
ciekawe jeszcze nie jadłam buraków tak przygotowanych
janek64 19.05.2012 11:39
Prosto i smacznie :)
teresa18 10.05.2012 14:29
smaczne
Adamorek 20.12.2011 20:53
uwielbiam do mielonego
Marzena34 13.11.2011 09:15
pyszne
kate.500 23.09.2011 12:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak