Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podudzia pieczone z ziemniaczkamu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
podudzia 6-8 sztuki
papryka czerwona 1 łyżeczka
pieprz do smaku
kucharek do smaku
majeramek 1-2 łyżki
czosnek 6 ząbków
cebula biała 3 sztuki
masło 2 łyżki
tymianek 1-2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: podudzia pieczone z ziemniaczkamu

Kroki postępowania

1
podudzia myjemy wrzucamy do woreczka do pieczenia, dodajemy pokrojoną w ćwiartki cebulę i czosnek, zalewamy olejem, i zasypujemy przyprawami i połową ziół, dokładnie mieszamy. zamykamy woreczek i odstawiamy na pół godziny
Krok 1 - podudzia pieczone z ziemniaczkamu foto
2
pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut
Krok 2 - podudzia pieczone z ziemniaczkamu foto
3
ziemniaki kroimy w ćwiartki i układamy na nich podudzia, polewamy sosem powstałym z ich pieczenia i posypujemy resztą ziół,
Krok 3 - podudzia pieczone z ziemniaczkamu foto
4
pieczemy jeszcze 15 minut, można też dodać trochę masła
Krok 4 - podudzia pieczone z ziemniaczkamu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.06.2012 10:02
smaczny obiadek
kate.500 05.06.2012 09:54
super
marcinek 12.05.2012 19:04
super
mic 22.03.2012 12:57
az m ismaka narobiłaś, ajć...
SylwiaMagdaSabin 10.01.2012 09:17
Pyszne
ziutula
ziutula 12.09.2011 16:23
no i pyszny obiadek jest gotowy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak