Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety cielęce w marynacie śliwkowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle cielęce 4 szt
marynata
powidła śliwkowe 2 łyżki
wino białe wytrawne 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety cielęce w marynacie śliwkowej

W małym rondelku podgrzewamy powidła śliwkowe wymieszane z białym winem lub octem winnym i korzeniami.Umyte i osuszone kotlety ugniatamy i nacieramy schłodzoną marynatą i odstawiamy na 15 min.Pieczemy na ruszcie i pod koniec pieczenia polewamy pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 13.09.2011 08:35
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak