Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cienkie 3 sztuki
marchew 1 duża sztuka
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion ok 1 szklanki
pieczarki 8-10 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z parówkami

Parówki obrać z osłonek i pokroić na plasterki. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć (jeśli trzeba obrać) i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki. Dodać cebulę i parówki, marchew. Podlać bulionem. Dusić często mieszając. Posolić. Obsypać mąką i podlać resztą bulionu. Wymieszać dokładnie. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę dusić. Na koniec dodać łyżkę śmietany. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 12.09.2011 14:33
Najczęściej podaję z pieczywem i ryżem.
Marlena/Kinia 12.09.2011 13:44
Wygląda apetycznie, podajesz ten sos do ziemniaków czy z pieczywem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak