Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona karkówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ketchup 10 łyżek
olej 5 łyżek
czosnek 2 główki
pieprz 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
cebula 2 sztuki
bulion 0,5 szklanki
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona karkówka

karkówką nakłuwamy nożem, w każde zagłębienie wkładamy ząbek czosnku, im więcej tym lepiej, nacieramy solą
z oleju, keczupu i przypraw robimy marynatę, którą zalewamy karkówkę, powinna poleżeć w tej marynacie przynajmniej przez noc.
karkówkę pieczemy w rękawie foliowym, delikatnie podlaną bulionem obłożoną cebulą i czosnkiem
pieczemy przez pierwsze 15 min w temp 200 stopni, a potem zmniejszamy temp do 180 stopni i pieczemy jeszcze około 75 minut
na zimno świetne jako dodatek do kanapek, ale można też jeśćna gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 15.06.2012 09:23
super
kate.500 08.04.2012 18:14
super
marcinek 27.02.2012 11:01
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak