Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa po cygańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 4-5 sztuk
cebula biała 3-4 sztuki
pieczarki 500 gram
koperek
przyprawy
koncentrat pomidorowy
papryka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa po cygańsku

Kiełbaskę kroimy w plastry,podsmażamy na patelni. Osobno podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę. Pieczarki drobno kroimy i dusimy aż wyparuje z nich cała woda,pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną cebulkę.
Łączymy wszystkie składniki i przyprawiamy solą,pieprzem oraz Kucharkiem. Dodajemy koncentrat i koperek. Można dodać trochę słodkiej śmietany.
Gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 05.02.2012 10:11
dobre
mirosława4 25.12.2011 12:06
apetyczna
Marlena/Kinia 06.12.2011 16:51
Wygląda apetycznie i kolorowo. Uwielbiam paprykę wiec musze wypróbować i Pani przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak