Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta pierś z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
olej 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
olej do smażenia
bulion 1 kostka
Cebula suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Każdy filet przeciąć wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 płaty mięsa.
Krok 1 - Soczysta pierś z kurczaka foto
2
Kostkę bulionową rozgnieść, wymieszać z olejem, suszoną cebulą i musztardą.
Krok 2 - Soczysta pierś z kurczaka foto
3
Powstałą masą wysmarować płaty mięsa.
Krok 3 - Soczysta pierś z kurczaka foto
4
Smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Soczysta pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 29.01.2012 19:59
prosta i smaczna
BernadettaP 29.10.2011 17:36
mniam :-)
sylwia / sytofala 12.09.2011 13:07
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak