Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne kanapki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 3 sztuki
szynka wg uznania
żółty ser wg uznania
pomidor 1 sztuka
rzodkiewka 2 sztuki
jajko 1 sztuka
sałata kilka liści
szczypiorek wg uznania
masło do smarowania
serek kanpkowy do smarowania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne kanapki

Bułki przekroić na połowy i posmarować masłem lub serkiem kanapkowym. Liście sałaty, rzodkiewkę, szczypiorek, pomidora umyć i osączyć. Jajko ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić na plasterki. Pomidora i rzodkiewkę także pokroić w plastry. Szczypiorek drobno posiekać. Szynkę i żółty ser pokroić w plastry. Na przygotowanych bułeczkach układać liście sałaty i przygotowane składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 12.09.2011 14:42
lubię z serkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak