Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka nadziewane na 2 sposoby

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
masło do smażenia
sól do smaku
cebula 1 sztuka
majonez 4 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: jajka nadziewane na 2 sposoby

nadzienie pieczarkowe
pieczarki dusimy na maśle z dodatkiem cebuli i soli, zostawiamy do wystygnięcia

jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy żółtka

pieczarki, żółtka i majonez miksujemy blenderem, w razie potrzeby doprawiamy

tak powstałym farszem nadziewamy białka

nadzienie z tuńczykiem

tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy żółtka, majonez, miksujemy i nadziewamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.11.2011 10:08
faszerowane bardzo lubię...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak