Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z czarnych porzeczek wyciskany na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
porzeczki czarne 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z czarnych porzeczek wyciskany na zimno

Owoce myjemy, osączamy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.Otrzymany sok zlewamy do naczynia. Miazgę owocową zawijamy w gazę i wyciskamy resztę soku.Cały sok przecedzamy przez gęste sito. Do soku dodajemy cukier w następującej ilości; na 1 litr soku jeden kg cukru. Mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia cukru. Sok przelewamy do butelek lub słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 18.09.2011 19:02
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak