Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop malinowy wyciskany na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop malinowy wyciskany na gorąco

Z malin wyciskamy sok w sokowirówce a następnie przecedzamy go przez gęste sito, by pozbyć się pesteczek.Sok przelewamy do rondla i partiami wsypujemy cukier w ilości proporcjonalnej do ilości soku / na 1 litr soku - 1 kg cukru/. Powoli podgrzewamy ciągle mieszając, by cukier całkowicie się rozpuścił. Zagotowujemy i gorący syrop przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików, szczelnie zakręcamy.Ja już nie pasteryzuję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak