Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z sosem grzybowym i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fusilli 500 g
olej 7 łyżek
sól
grzyby suszone 50 g
cebula 1 sztuka
wino białe wytrawne 250 ml
śmietana kremówka 250 g
kotlety cielęce 600 g
cukinia 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z sosem grzybowym i mięsem

Makaron ugotować al dente. Grzyby namoczyć.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na 3 łyżkach oleju. Wlać wino, śmietanę, gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Kotlety usmażyć na pozostałym oleju, owinąć folią aluminiową, ponownie włożyć na patelnię, przykryć przykrywką i odstawić.
Cukinie pokroić w kostkę, grzyby dodać do sosu, zagotować doprawić solą i pieprzem. Makaron polać sosem, podawać z kotletami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak