Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1.5 szklanki
mąka 120 g
masło 250 g
jajko 5 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie

Wodę z masłem zagotować, dodać mąke i zaparzyć. Podgrzewając mieszać do czasu, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Przestudzić i wbijać po jajku bez przerwy mieszając. Dodać proszek do pieczenia, szprycować ciasto w kształcie ptysia na natłuszczoną blachę. Upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 12.09.2011 11:01
mniam...mniam:)
halinka1011 11.09.2011 22:31
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak