Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort winogronowo-owocowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
budyń waniliowy 2 op
galaretka cytrynowa 1 op
banan 1 szt mały
tłuszcz do formy
brzoskwinie w puszce 3 połówki
napój 0,9 (z czerwonych winogron)
winogrona czerwone 15 gron
winogrona białe 15 gron

Przepis i sposób przygotowania na: Tort winogronowo-owocowy

Jajka rozbijamy i żółtka oddzielamy od białek.Do żółtek dodajemy cukier i ucieramy mikserem na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy na przemian po łyżce mieszaniny przesianej mąki ziemniaczanej, pszennej i proszku do pieczenia oraz białek.Całość delikatnie mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do temp. 160 stopni C. Odstawiamy do wystudzenia.Budynie gotujemy na soku winogronowym i jeszcze gorącą masę wlewamy na wystudzony biszkopt.Galaretkę gotujemy zgodnie z przepisem i odstawiamy do wystudzenia. Winogrona myjemy, osuszamy, przekrawamy i usuwamy pestki. Brzoskwinie osączamy i razem z bananem kroimy na małe kawałki. Owoce układamy na masie budyniowo-owocowej i zalewamy gęstniejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 12.11.2012 19:53
wygląda super!
Kikiriki 10.04.2012 15:00
Wyglada fajnie
iziona 12.09.2011 07:02
Wygląda bardzo apetycznie.
szyba 11.09.2011 22:39
świetny przepis
agnieszka137 11.09.2011 22:11
jaki pyszniutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak