Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowy na selerze

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
seler 2
kostka rosołowa 2
makaron nitki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowy na selerze

Kroki postępowania

1
Do zimnej wody wkładamy porcję rosołową (lub inne części kurczaka z kością). Gdy się zagotuje pozbywamy się szumu.
Krok 1 - Rosół drobiowy na selerze foto
2
Następnie dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, selery oraz kostki rosołowe. Gotujemy na bardzo małym ogniu około 1 godziny.
Krok 2 - Rosół drobiowy na selerze foto
3
W międzyczasie makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie przecedzamy.
Krok 3 - Rosół drobiowy na selerze foto
4
Ugotowany wywar również przelewamy przez sitko uzyskując w miarę klarowny rosół.
Krok 4 - Rosół drobiowy na selerze foto
5
Takim rosołem zalewamy porcję ugotowanego makaronu. Smacznego.
Krok 5 - Rosół drobiowy na selerze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 06.02.2012 20:22
na pewno pyszny
Agnieszka_B 13.09.2011 21:25
Nic nie zastąpi rosołu... A przepis bardzo ciekawy:)
Natalia/tubisiek 12.09.2011 20:12
dla mnie nowość
aginaa 12.09.2011 19:34
ciekawe jak smakuje :)
IZABELA29 12.09.2011 08:45
czy smaczny?
Jolanta_P-S 12.09.2011 08:14
Na samym selerze jeszcze nie robiłam rosołu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak