Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
marchewka 1 sztuka
por 5 łyżek
papryka czerwona 1/4 sztuki
sól do smaku
cukier 2 łyżeczki
olej 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki

Kapustę, por i paprykę umyć pod bieżącą zimną wodą. Kapustę poszatkować, por drobno posiekać, paprykę obrać z ziaren i pokroić na kostkę. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na wióry. Dodać sól, pieprz, cukier i olej a następnie wszystko dobrze dokładnie ze sobą wymieszać. Przed podaniem schłodzić z jakieś 15 min w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 20.09.2011 17:23
smaczna surówka do obiadu :)
Ibag24 17.09.2011 20:16
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak