Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jajeczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtka jaj 6 szt
sok z cytryny
masło stopione 15 dkg
wino białe wytrawne 1/2 szkl
woda 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jajeczny

Wino zagotować z wodą i doprawić do smaku solą ,pieprzem,następnie żółtka wlać do rondla i wstawić do większego garnka z gorącą wodą,dodać przestudzone wino i ciągle mieszając,dodawać stopniowo masło aż sos zacznie gęstnieć i bieleć,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 11.09.2011 21:24
intrygujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak