Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki schabowe z serem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
pieczarki 10 sztuk
ser żółty 100 g
cebula biała 1 sztuka
masło do smażenia
olej do smażenia
sól do smaku
kucharek do smaku
pieprz do smaku
mleko 3 łyzki
jajko 2 sztuki
mąka 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
Koperek suszony Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki schabowe z serem i pieczarkami

Mięsko (ja użyłam schabu ale może być i filet z kurczaka) rozbijamy na cieniutkie kotlety, przyprawiamy, zostawiamy na chwilę.

Pieczarki drobno siekamy, dusimy z cebulą na masełku ( jak zwykle pieczarki solimy, po wrzuceniu na patelnię i dusimy do odparowania soku, który puściły), następnie dodajemy jeszcze łyżkę masła, a gdy się rozpuści, zdejmujemy patelnię z gazy, dodajemy starty ser, pietruszkę i garść bułki tartej (dzięki bułce ser nie wycieknie), mieszamy do połączenia składników.

Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na kotletach (zostawiając trochę miejsca na brzegach), zwijamy mięso w roladkę i spinamy wykałaczkę.

Następnie panierujemy w mące, jajku rozmąconym z mlekiem i bułce tartej.

Na koniec smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.05.2012 14:57
pyszności;)
leonkot 21.02.2012 15:10
dzięki
marcinek 08.11.2011 07:46
Super
eli82 19.09.2011 15:54
pycha
halina17 11.09.2011 20:48
smaczne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak