Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki do zapiekanek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
cebula biała 6 sztuk
olej 3/4 szklanki
ocet 10 łyżek
woda 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 0.75 słoiczka
cukier 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki do zapiekanek

Grzybki dokładnie oczyszczamy z piasku, płuczemy, kroimy w średniej wielkości kawałki i gotujemy około 10-15 minut, następnie odcedzamy.

Cebulę kroimy w piórka lub kostkę, ( raczej mój blender kroił w drobną kostkę bo ja popłakałabym się na śmierć) i szklimy na oleju, następnie dodajemy resztę składników i dusimy około 20 minut często mieszając. gorące grzybki przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 30.11.2011 10:16
ja tex
SylwiaMagdaSabin 16.10.2011 15:53
robię podobnie
Smakosz6 01.10.2011 19:59
mniam
kriso 19.09.2011 20:40
super
ziutula
ziutula 11.09.2011 19:01
ooo... do pizzy,bułek drożdżowych i zapiekanek duży wybór z tych grzybków...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak