Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka w zalewie pomidorowo cebulowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
cebula biała 4 sztuki
wodę 0,5 szklanki
cukir 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 0,5 słoiczka
ocet 0,5 szkalnki
olej 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
1 łyżka
papryka żółta 4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: papryka w zalewie pomidorowo cebulowej

Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w grube plastry. Cebulę szatkujemy (płakałam przy tym jak bóbr). Warzywa solimy, zostawiamy na 2 godziny, żeby puściły sok, który potem odlewamy.

Wodę, ocet, olej koncentrat i przyprawy łączymy, zagotowujemy.

Po zagotowaniu dodajemy cebulę i paprykę igotujemy jakieś 20 minut.

Wkładamy do słoików, dokładnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem.

Nie trzeba pasteryzować!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 01.01.2012 20:53
pycha
Izabela/bella81 12.09.2011 08:54
wypróbuję :)
1j1o1l1a1 11.09.2011 19:31
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak