Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 1 szkl
mleko 1,5 szkl
jajko 2 szt
sól wg uznania
szpinak mrożony 1 op
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
jajko 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
na panierkę:
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki ze szpinakiem

Przygotować ciasto z podanych składników. Usmażyć na oleju 8 naleśników. Szpinak rozmrozić. Cebulę i czosnek posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Na 3 łyżkach oleju podsmażyć warzywa, dodać szpinak. Dusić , aż płyn odparuje. Przyprawić sola, pieprzem i gałką. Farsz ostudzić i wymieszać z jajkiem. Naleśniki posmarować farszem, zawinąć tworząc paszteciki. Panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano na oleju. Podawać z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.11.2013 10:19
bardzo lubię
Bernadeta1 20.10.2012 01:09
bardzo lubię szpinak i to coś dla mnie
pierniczkowo 15.10.2012 11:02
bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak